ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μια βιβλιοθήκη μας χρειάζεται!

H εκπομπή “We all need you” φιλοξένησε την Κυρία Ρουμελιώτου, επιμελήτρια ανηλίκων και κοινωνικής αρωγής δικαστηρίων Καλαμάτας και την Δανειστική βιβλιοθήκη στα δικαστήρια ανηλίκων Καλαμάτας.

Η ιδέα ξεκίνησε από έναν πιτσιρικά, που εγκατέλειψε το σχολείο και βρέθηκε κοντά τους στα πλαίσια της πρόληψης. Η βιβλιοθήκη απευθύνεται σε όλους… μικρούς, μεγάλους, νέους, εφήβους.

Η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη εμπλουτίζεται με έργα τέχνης τα οποία ζωγραφίζουν τα ίδια τα παιδιά ενώ, όπως μας δήλωσε η Κα Αγγελική Ρουμελιώτου μαζί με τους συνεργάτες, έχουν δημιουργήσει μια πολύχρωμη, διαφορετική γωνιά, τη γωνία του βιβλίου στο χώρο των δικαστηρίων. Ταυτόχρονα προχωρούν και στη δημιουργία άλλων υπηρεσιών όπως αυτής της ψυχολογικής υποστήριξης.

Και καθώς εισέρχεται κανείς στα δικαστήρια, ξαφνικά, το σκληρό και απρόσωπο περιβάλλον αντικαθίσταται από ένα χώρο ζεστό, γεμάτο βιβλία όπου εγκυκλοπαίδειες έχουν γίνει «ζωντανά» διακοσμητικά σπιτάκια!

Όπως μας διευκρίνισε η Κα Ρουμελιώτου, η βιβλιοθήκη δεν είναι μόνο δανειστική αλλά και χαριστική. Αρκετά από τα βιβλία χαρίζονται σε αυτά τα πλασματάκια ώστε να εκπαιδευτούν και αυτά με τη σειρά τους, να μάθουν να εκτιμούν την αξία του χαρίζω. Γιατί, τα συναισθήματα τους είναι απερίγραπτα όταν λαμβάνουν ως δώρο, αυτό το δώρο, που όλοι εμείς δωρίζουμε απλόχερα. Γιατί η δανειστική βιβλιοθήκη μεταλαμπαδεύει ιδέες, αξίες, εκπαιδεύει, επιμορφώνει και συμβάλει στην κοινωνική επανένταξη με τον τρόπο της.

Δικαίωμα στη γνώση έχουν όλοι, πόσο μάλλον τα παιδιά! Αν στις βιβλιοθήκες μας υπάρχουν βιβλία που δεν χρειαζόμαστε ας τα δωρίσουμε στη δανειστική βιβλιοθήκη ή ακόμα ακόμα, αφού πλησιάζουν και οι Άγιες ημέρες, ας αγοράσουμε ένα βιβλίο και ας το προσφέρουμε στη βιβλιοθήκη ανηλίκων των Δικαστηρίων Καλαμάτας… γιατί παιδιά μας είναι όλα τα παιδιά του Κόσμου.

Βιβλία νεανικής λογοτεχνίας αλλά και θεματικά βιβλία, που αναφέρονται στη βία και την κακοποίηση, είναι καλοδεχούμενα. Αυτό το διάστημα γίνεται μια προσπάθεια θεματοποίησης στη βία και την κακοποίηση.

Ας ανοίξουμε ένα παράθυρο στον κόσμο για ένα καλύτερο αύριο σε όλα αυτά τα ανήλικα παραβατικά παιδιά ΜΑΣ.

Βιβλία μπορείτε να στέλνετε στην παρακάτω διεύθυνση:
«Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Δικαστηρίου Καλαμάτας»,
Δικαστικό Μέγαρο , Γραφείο 216, 2ος όροφος, Τομέας ανηλίκων
Καλαμάτα ΤΚ 24131.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27210-22180.
ή απευθυνθείτε στο σταθμό.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη στο Mixloud 16/4/2021


More Άρθρα for Show: WE ALL NEED YOU

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *